Familjehem

Behandlingsfamilj / familjehem / Jourhem i Göteborg.

MVG har två konsulenter och vi har idag ett familjehem som tar emot ungdomar.

Familjehemmet är behandlingsfamilj och jourhem.

När familjehemmet är behandlingsfamilj kopplas MVGs öppenvård på.

Familjehemmet handleds av konsulenten och konsulenterna har extern handledning.

Familjehemmet

Anette är självständig kvinna på 59 år som bor själv. Hon har fem vuxna utflyttade barn, fyra barnbarn och är skild sedan många år. Anette har ingen man/fru eller annan sådan relation i sitt liv.

Anette bor i ett stort hus från 20-talet i Brunnsbo på Hisingen, ett lugnt område i närheten av centrala Göteborg. Buss går var femte minut, ca 50 meter från huset (Balladgatan) och tar ca 10 min in till centrala Göteborg

Anette har jobbat på Mellanvårdgruppens HVB och Öppenvård sedan 1997. Anette är högskoleutbildad och har flera spetsade utbildningar inom ungdoms- och familjebehandling. Hon är t.ex. Familjeterapeut steg 1 och utbildad i Rädda barnens TMO – TraumaMedveten som hon jobbat med i många år.

Anette vill gärna ha tre tonåringar hos sig. Anette är hemma på heltid och tar ibland bokföringsuppdrag på distans och/eller styrelseuppdrag.

Anette har inga djur hemma men är van vid både hund, katt och häst. Anette är mycket hemma, grejar i trädgården, gör utflykter, rider, läser, tittar på TV, lagar mat och bakar. Anette umgås med sina nära vänner och familjen vilka utgör ett nära nätverk som finns som stöd.

Anettes är insatt i barnens dagliga liv. Hon bemöter, förstår och anpassar sitt stöd till var och en utifrån vad den behöver och förmår ta emot.

Anette känner av var gränsen går för hur mycket tjat, förmaning och omsorg var och en kan och vill ta emot. Anette sätter gränser utifrån skydd och sunda familjeregler och håller ett tryggt hemmaklimat. Hemma hos Anette är det lugnt och trivsamt. Var och en kan ha sin egen tillvaro och måste inte ingå i någon gemenskap som de inte önskar. Anettes mål och önskan är att få alla samlade kring middagen varje dag. Den som inte klarar detta få ta det i sin egen takt och på sitt eget vis. Anette sköter det mesta i hemmet själv och tjatar inte på ungdomarna om att vara delaktiga i vardagssysslor.

Anette är noga med att var och en sköter sitt rum, men kan de inte det så tar Anette över – alla skall ha det fint. Hemmet präglas av stor respekt och omsorg.

Anette är omsorgsfull, lugn och samlad. Anette lägger stor vikt vid att skapa ett tryggt hem och en trygg och förutsägbar tillvaro. Hon fokuserar på att stärka självkänslan och få var och en att känna sig sedd och viktig. Anette har särskilt god förståelse i hur traumatiserade unga ska bemötas och tas hand om.

Vid våra handledningsträffar varje vecka har Anette fokus på var och ens behov och situation. Anette reflekterar över barnen och sitt eget beteende och görande. Anette har förmågan att betrakta och förklara saker som händer ur ett systemiskt tänkesätt.
Anettes främsta styrka och förmåga är att hon är uthållig och inte ger upp på de unga.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå