Äntligen
nästan helt
självständig

STÖDBOENDE

MVG har träningslägenheter för stödboende. Det är små insprängda lägenheter, ettor och tvåor. De flesta ligger centralt på Hisingen. De är trivsamt och fullt möblerade och ligger nära till buss och spårvagnar. För att kunna bo i en stödlägenhet måste ungdomen klara av att hålla en sysselsättning, sköta sin ekonomi och sköta städ, mat och hygien. Man får inte ha svårigheter med missbruk, psykisk ohälsa, kriminalitet eller funktionshinder. Om sådana bekymmer finns behöver man ha en öppenvårdsinsatser kopplat till stödboendet.
Förutom vanliga hyresgästregler (om hänsyn mot grannar) så får man endast ha begränsat med vänner hos sig, ingen alkohol är tillåten, man får inte röka inomhus och lägenheten skall var hel, ren och fin. Om man får klagomål från grannar kan man bli av med lägenheten.

En personal på MVG håller i kontakten med socialsekreteraren och tillsynar lägenheten och den unge en gång i veckan. Här ges lite stöd för särskilda saker som den unge behöver vuxenstöd i för att klara sig fortsatt bra.

Om en öppenvårdsinsats kopplas till så är omfattningen på behandling och stöd ca 10 timmar / vecka. Se ”Öppenvård”.

SB