”Hon är inte
en ny mamma”

Antonia är MVGs konsulentstödda, förstärkta familjehem.

Antonia är MVGs familjehem sedan 2015. Hos Antonia bor tre ungdomar. De kan vara placerade utifrån behov av traditionellt familjehem eller förstärkt familjehem.

Antonia handleds varje vecka av en familjehemkonsulent.

IMG-0289

Antonia är 62 och bor själv. Hon har sex vuxna utflyttna barn. Hon har varit familjehem åt Mellanvårdgruppen sedan 2015. Hos Antonia kan tre stadigvarande ungdomar bo och hon tar ibland en jourplacering om det är lugnt där hemma. Antonia bor i ett hus i Gunnilse strax utanför Göteborg. Det tar ca 30 med buss (15 min med bil) in till centrala Göteborg.

Antonias hem präglas av ordning och reda, lugn och ro och vuxenskap. Antonia är hemma på heltid för sina ungdomars behov. Tre ungdomar bor på nedervåningen där det finns ett litet extrakök, badrum och tvättstuga. På andra våningen bor Antonia och här finns ett rum för en jourplacering.

Antonia är mycket insatt i barnens dagliga liv. Antonia engagerar sig i stort och smått och ser var och en hela tiden. Antonia anpassar sitt stöd och sitt bemötande till var och en utifrån vad den behöver och förmår ta emot. Antonia känner av var gränsen går för hur mycket tjat och förmaning och omsorg var och en kan och vill ta emot. Antonia sätter gränser utifrån sunda familjeregler och håller ett lugnt och tryggt hemmaklimat. Hemma hos Antonia är det lugnt och ganska tyst. Var och en har sin egen tillvaro och måste inte ingå i någon gemenskap som de inte önskar. Antonias mål och önskan är att få alla samlade kring middagen varje dag. Det funkar för de flesta men de som inte klarar få ta det i sin egen. takt och på sitt eget vis. Antonia gör alla delaktiga i vardagssysslor och i hemmets angelägenheter. Hemmet präglas av stor respekt och genuin delaktighet. Antonia gör inget åt eller för någon utan att den är delaktig i görande och resonemang. Antonia har stort tålamod och stor uppfinningsrikedom i att möta och se enskildas särskilda behov.
Antonia ställer stora krav på barnens omgivning och tar strid för barnens behov.

Antonia är alltid samlad och genomtänkt. Vid våra handledningsträffar varje vecka har hon fullt fokus på var och en och deras situation. Antonia reflekterar över barnen och sitt eget beteende och görande. Antonia är klok och erfaren och använder sin erfarenhet för att lotsa barnen längs vägen. Antonia har förmågan att betrakta saker som händer ur både ett brett och övergripande perspektiv, samtidigt som hon kan lyfta små detaljer som viktiga aspekter i helheten.

Antonia är ordning och reda. Antonia slarvar inte med något och får saker gjort – hela tiden och oavbrutet. Barnen som bor hos henne blir omsorgade och uppbackade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA