Som en egen lägenhet…
Fast med någon som finns
där hela tiden

TRÄNINGSLÄGENHETER

med behandling

MVG har 10 träningslägenheter för boende med behandling. Det är små insprängda lägenheter, ettor och tvåor. Sex av dem ligger centralt på Hisingen, två i Munkebäck, en i Örgryte och en i Kungsten. De är trivsamt och fullt möblerade och ligger nära till buss och spårvagnar. Den unge skall klara sig på normen för försörjningsstöd. För att kunna bo i en träningslägenhet måste ungdomen klara av att hålla en sysselsättning. Behandlarna tillbringar tid hemma i lägenheten med alldaglig levnadsträning i olika former. MVG finns med i allt från städning och hygien, hälsa och sysselsättning till psykiatrikontakter och strukturerad samtals- och familjebehandling.

Förutom vanliga hyresgästregler, (som hänsyn mot grannar), så får man endast ha begränsat med vänner hos sig, ingen alkohol är tillåten, man får inte röka inomhus och lägenheten skall var hel, ren och fin. Om man får klagomål från grannar kan man bli av med lägenheten.

De flesta av ungdomarna som bott i HVBt, flyttar till träningslägenhet, en del kommer från andra institutioner eller hemifrån.

traningsl